marți, 25 noiembrie 2008

REVISTA PRESEI PE TEMA VACCINULUI GARDASIL/SILGARD

ZIUA (Cornelia Popescu şi George Damian): VACCIN DE SCANDAL
Protejarea fetelor de clasa a IV-a impotriva cancerului de col uterin nu poate face decat cu acordul parintilor, insa acestia nu stiu nimic despre vaccin.
continuare

EvZ (Mara Popescu): VACCINAREA ANTICANCER, REFUZATĂ ÎN MASĂ

Campania de imunizare împotriva cancerului de col a debutat cu stângul, cei mai mulţi părinţi refuzând tratamentul pe motiv că nu sunt suficient informaţi.
continuare

JURNALUL NAŢIONAL ( Cristinel C. Popa, Adriana Oprea Popescu, Andreea Sminchise): O CAMPANIE RATATĂ
Campania publică de vaccinare a fetiţelor împotriva cancerului de col uterin a început cu stângul. Bătălia împotriva HPV, cu ajutorul unui vaccin nou-inventat şi mult prea controversat, e doar o simplă demonstraţie de demagogie. La Iaşi, unde fetiţele sunt înţepate scump pentru a fi protejate de un virtual cancer de col, copiii nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului, difteriei ori tetanosului. Nu-s suficiente fondurile primite de la Ministerul Sănătăţii...
continuare

SITUL MITROPOLIEI OLTENIEI (Dr. Christa Todea-Gross, Asociaţia "Pentru Viaţă" Cluj-Napoca): DE CE ESTE PERICULOS VACCINUL GARDASIL?
A început şi în România campania de vaccinare cu Gardasil (Silgard, Cervirax). În mod eronat acest vaccin este denumit "vaccin împotriva cancerului de col uterin", fiindcă nu există şi nu a existat niciodată un vaccin îndreptat împotriva vreunui cancer, inclusiv de col uterin.
continuare

CUGET LIBER (Alina Enache, Mariana Iancu): CONTROVERSA ANULUI: ÎŢI VACCINEZI FETIŢA ÎMPOTRIVA CANCERULUI DE COL UTERIN?

Ieri a început campania de informare a părinţilor privind vaccinarea împotriva cancerului de col uterin. În şcoli deja au fost anunţate şedinţele cu părinţii pentru a le fi prezentată situaţia, urmând ca ei să-şi exprime acordul sau dezacordul cu privire la vaccinare. În tot acest timp, o organizaţie neguvernamentală împarte pliante în care prezintă efectele secundare ale vaccinului. continuare




Niciun comentariu: