duminică, 7 decembrie 2008

DAN PURIC LANSEAZĂ "ALEGEŢI"

COMUNICAT DE PRESĂ


Exemplară conştiinţă creştină a societăţii civile, cunoscut regizor şi actor, autor al volumului "Cine suntem", vândut în peste 70 000 de exemplare, Dan Puric lansează primul său DVD video: "Alegeţi".

Tendinţa continuă a poporului român de a se balansa între Est şi Vest, de a împăca într-un conţinut şi într-un mod unitar de viaţă componentele atât de variate ale Occidentului şi Orientului a făcut ca spiritul românesc să se caracterizeze printr-un echilibru de o maximă amplitudine din punct de vedere al conţinutului şi de o elasticitate nemaiîntâlnită din punct de vedere formal. Acestui echilibru dinamic, de permanentă sinteză, elastic în formă şi profund în conţinut, îi suntem făcuţi părtaşi prin această videogramă, mostră hologramă, semnată Dan Puric.

Echilibrul românesc nu e un echilibru al mediocrităţii. Chiar dacă soluţia aleasă pare cea mai simplă, cea mai puţin spectaculoasă, simplitatea aceasta cuprinde în ea cumpăna între luarea în considerare a o mulţime de posibilităţi. Dan Puric evocă şi exprimă memoria acestui echilibru axiologic, ca acces la o mulţime de posibilităţi creative şi valorizatoare, descoperit de simplitatea alegerii dimpreună cu el.

Dan Puric subscrie, exemplificând şi în această videogramă ce se lansează în premieră, afirmaţiei părintelui Dumitru Stăniloae, care spune că românul se caracterizează printr-o mare fluiditate a stărilor sufleteşti, că iubeşte umorul în toate împrejurările şi că umorul e discursul cel mai eficace al românului, pentru întărirea fraţilor săi la lupta cu greutăţile, cu duşmanul, lipsa de umor resimţind-o aproape ca pe un defect moral şi ca pe o lipsă de graţie şi de putere.

El, Dan Puric, tonifică destinzând şi destinde tonifiind, relevându-ne, în acest chip spontan, credinţă, luciditate, creativitate, forţă şi atitudine de structura stâncii, ce ne cheamă şi ne îndeamnă pe fiecare să alegem să fim.

Pentru Dan Puric, Hristos este alegerea, El este stânca vieţii pe care s-a întemeiat Biserica şi pe care au nesocotit-o ziditorii, este stânca pe care, după cuvântul Scripturii, dacă va cădea cineva, îl va sfărâma, iar pe care va cădea ea îl va spulbera.

"Alegeţi" se va lansa luni 8 decembrie, la ora 19,30, într-o conferinţă de presă, în cadrul unui eveniment special, care va avea loc la Sala Rapsodia, strada Lipscani, nr. 53.

Niciun comentariu: